Dina Avallon yllättyi noutaessaan aamun lehteä pihamaalta. Dinan poika Darren harhaili talon edustalla ja puheli outoja. Darrenin kasvot olivat täynnä mustelmia ja verisiä ruhjeita. Dina henkäisi kauhuissaan. Mitä Darrenille oli tapahtunut? Dina kutsui Darrenia nimeltä, mutta nuorukainen ei reagoinut Dinan ääneen. Dina käveli Darrenin luokse ja otti tätä kädestä. Darren hätkähti ja katsoi Dinaa ihmeissään. Sitten Darren tunnisti äitinsä ja purskahti itkuun.

Dina puristi poikansa syliinsä ja halasi tätä lujasti. Darren antoi äidin lohdutella itseään. Kun Darren kykeni puhumaan, hän kertoi Dinalle, että oli joutunut erimielisyyksiin vampyyrin kanssa. Dina pudisti päätään.

"En haluaisi sinun olevan missään tekemisissä moisten otusten kanssa. Et edes käsitä millaisiin kamaliin tekoihin vampyyrit pystyvät", Dina sanoi huolissaan ja yritti silittää poikansa hiuksia. Darren vetäytyi kosketuksen alta ja astui askeleen kauemmas.

"Olin typerä. Se ei tule toistumaan. Tästä edespäin osaan pitää varani", Darren vastasi. Darren pyyhkäisi leualleen valunutta verta hihaansa ja kääntyi lähteäkseen. "Älä sinä huoli minusta!" Darren huikkasi vielä äidilleen.

Seuraavana iltana Darren sopi tapaamisen Dinan pomon Jessican kanssa. Dina oli juuri jäänyt eläkkeelle ja Darren näki tilaisuutensa työmaailmassa koittaneen.

"Nyt kun äitini ei enää työskentele sinulle, niin tarvitset uuden luotetun hänen tilalleen. Voisit laajentaa toimenkuvaani musiikkimaailmassa..." Darren saneli Jessicalle huolellisesti harjoittelemansa puheen.

Kun Darren vaikeni, Jessica purskahti kimeään nauruun. Naurettuaan hetken, Jessica vakavoitui yhtä äkkiä, kuin oli alkanut nauraakin. Darrenista Jessican käytös oli pelottavaa.

"Sinulla ei taida olla aavistustakaan siitä, mitä äitisi teki työkseen? Voi Pikkuinen. Laajennan toki toimenkuvaasi jos niin tahdot, mutta vaadin sinulta ehdotonta uskollisuutta. Kun toimit suoraan nimeni alla, niin kukaan tuskin enää uskaltaa moukaroida sinua uudestaa tuohon kuntoon". Jessica hymähti ja Darren oli niin hämmentynyt, ettei saanut sanaa suustaan, vaan kykeni vain nyökkäämään.

Darren oli tähän asti työskennellyt muusikkona Jessican omistamassa yökerhossa, nyt kaikki tulisi muuttumaan. Darrenia epäilytti työskennellä suoraan alamaailman kuningattarelle, mutta nyt Wogan Hemlock ei uskaltaisi enää hyökätä Darrenin kimppuun. Ja Darren voisi kosiskella Woganin kaunista vaimoa rauhassa.

Viikkoa myöhemmin Darrenin kasvot olivat jo hieman paremmassa kunnossa. Melkein kaikki ruhjeet olivat parantuneet. Darren oli jälleen kerran sopinut salaiset treffit Morriganin kanssa. Pari tapasi naisen valitsemassa yökerhossa. Darren saapui hieman myöhässä ja näki Morriganin yksin tanssilattialla. Morrigan näytti tanssiessaan uskomattoman kauniilta. Kaikki naisen liikkeet olivat siroja ja vietteleviä. Darren huokasi ja tuijotti naista hetken kuin humaltuneena. Morrigan huomasi Darrenin, hymyili vinosti ja viittoi miehen luokseen tanssilattialle.

"Haluaisin kertoa sinulle jotakin", Morrigan sanoi tanssin keskeltä ja sipaisi samalla Darrenin leukaa. Morrigan näytti vakavalta ja Darren pelkäsi naisen katuvan sitä, että tämä oli sotkenut avioliittonsa Darrenin takia.

"Minä jätin Woganin", Morrigan sanoi ja jatkoi tanssimista. Darren jähmettyi paikoilleen ja tuijotti naista. Kesti hetken ennen kuin viesti meni perille Darrenin hämmentyneisiin aivoihin.

"Ihanaa! Eikun, siis... olen pahoillani. Mitä minun oikein pitäisi sanoa? Olen iloinen, mutta kai tässä pitäisi pahoitella tai jotakin?" Darren sopersi, eikä oikein tiennyt minkälainen ilme kasvoille nyt kannattaisi laittaa.

"Ei sinun tarvitse sanoa mitään. Kuulin mitä Wogan teki sinulle ja aloin ajatella asioita. Meidän liittomme oli loppu jo ennen kuin edes tapasin sinut."

Morrigan hymyili ja Darren tunsi olevansa maailman onnellisin mies.

Darren ja Morrigan eivät enää kauaa viihtyneet yökerhossa, vaan siirtyivät pian Morriganin uudelle asunnolle. Ilta jatkui varsin romanttisissa merkeissä.

-----

Avallonien talossa oli hiljaista, kun kaikki nukkuivat. Kaikki paitsi kaksoset. Dana teki läksyjä myöhään ja Desire ei saanut unta.

"Voitko laittaa sen vihkon pois hetkeksi. Minulla on asiaa", Desire sanoi ja heitti Danaa tyynyllä. Dana katsoi siskoaan ärtyneenä, mutta leppyi nopeasti nähdessään Desiren ovelan ilmeen. Kaksoset viettivät paljon aikaa yhdessä ja heillä oli tapana puhua toisilleen aivan kaikesta. No, ainakin melkein.

"Minulla on huomenna treffit!" Desire hihkaisi ja hyppeli Danan eteen.

"Mitä! Kenen kanssa? Miksi minä en tiedä asiasta mitään?" Dana kirkaisi ja Desire laittoi sormen varoitukseksi huulilleen, jottei sisko herättäisi koko taloa huudoillaan. Desire kertoi tapaavansa Hannun, pojan rinnakkailuokalta. Desire oli istui Hannun vieressä englannin tunneilla ja oli siten tutustunut poikaan. Viimeisen viikon aikana poika oli usein tullut juttelemaan Desirelle ja tyttö oli viimein päättänyt pyytää Hannun kylään.

Dana nukahti nopeasti, mutta Desire pyöri sängyssään koko yön. Seuraavana päivä koitti viimein. Desire siivoili koko aamun taloa ja peilaili itseään tämän tuosta. Hannu saapui täsmällisesti kello kaksi, kuten oli sovittu. Desire odotti jo valmiiksi talon edessä ja veti pojan heti mukanaan puutarhaan. Desire tiesi, että talossa vanhemmat tai utelias sisko seuraisivat koko ajan Hannun ja Desiren tekemisiä. Parempi siis esitellä vieraalle ensin puutarha!

Hannu oli kohtelias, kuten aina. Hän kertoi hauskoja tarinoita ja sai Desiren nauramaan. Pari seisahtui suuren tammen alle. Desire tuijotti Hannua kiinteästi silmiin ja nyökkäili Hannun kertoessa siitä, kuinka naapurin kissa oli säikäyttänyt Hannun isoisän.

"Et sinä varmaan pyytänyt minua tänne juttelemaan papasta", Hannu sanoi lopulta ja hymyili leveästi.

Desire pudisti päätään ja hihitti. Hannu kumartui lähemmäs Desireä ja Desire arvasi mitä poika aikoi tehdä. Sata perhosta hypähti lentoon Desiren vatsassa, kun Hannun huulet koskettivat tämän huulia.

"Hei, äiti tarvii apua keittiössä!" Dana huusi. Desire hätkähti ja Hannu vetäytyi äkkiä hieman kauemmas tytöstä. Desire katsoi talolle ja näki Danan kävelevän kohti

.

Dana tervehti paria pirteästi ja kertoi Dinan tarvitsevan välittömästi Desiren apua. Desire huokasi.

"Voitko pitää Hannulle seuraa sen aikaa, kun olen keittiössä?" Desire kysyi ja Dana nyökkäsi. "Palaan ihan pian", Desire sanoi ja hymyili vielä Hannulle.

Samaan aikaan Darren vei Morriganin kasvitieteelliseen puutarhaan. Morrigan oli aluksi kummeksunut kutsua. Mitä hän puutarhassa tekisi? Kun Morrigan astui sisään puutarhaan, hän veti syvään henkeä ja tunsi monien eri kukkien huumaavan tuoksun nenässään. Kun Morrigan otti askeleen, niin parvi värikkäitä perhosia lennähti ilmaan naisen jalkojen juuresta.

"Täällähän on ihanaa!" Morrigan huudahti.

"Hyvä, että pidät paikasta", Darren naurahti. " Samassa Darren polvistui Morriganin eteen ja otti taskustaan rasian. Morrigan tuijotti Darrenia ihmeissään.

"Haluan viettää elämäni kanssasi. Mennään naimisiin!" Darren sanoi ja katsoi Morrigania hymyillen.

Morrigan ei tiennyt mitä sanoa. Hän oli juuri eronnut Woganista, eikä ollut vielä edes ajatellut menevänsä uudelleen kihloihin. Morrigan katsoi Darrenia ja näki tämän silmissä pelkkää rakkautta. Darren oli niin herttainen, ettei Morrigan vain voinut kieltäytyä.

Morrigan katsoi hymyillen sormusta ja sitten Darrenia.

"Minullakin on sinulle yllätys", Morrigan sanoi. Morrigan oli päättänyt, ettei kertoisi yllätyksestään Darrenille vielä pitkään aikaan. Mutta hetki tuntui juuri oikealta. Morrigan otti Darrenia kädestä kiinni. "Darren, meille tulee vauva. Minä olen raskaana."

Darren oli nyt vuorostaan ilahtuneen hämmentynyt, eikä tiennyt mitä sanoa.

"Vau", Darren tokaisi lopulta. "Tämä on parasta mitä minulle on koskaan tapahtunut."

"Voi, Darren. Sitä minäkin toivoin. Tämä voi olla elämäsi suurin virhe. Olemme niin eri maailmasta." Morrigan huokasi.

"Hyst. Ei tuommoisia puheita." Darren vastasi ja halasi Morrigania lujasti.

Seuraavana päivänä Morrigan muutti Avallonien taloon. Hän kulki huoneesta toiseen ja pyöritteli silmiään. Talo kaipaa kipeästi remonttia ja laajennusta. Enhän minä tällaisessa rotankolossa voi asua, Morrigan ajatteli huolestuneena. Onneksi hänellä oli varaa suunnittelemiinsa muutoksiin. Vielä saman päivän aikana Morrigan palkkasi lauman remonttimiehiä kunnostamaan taloa.

-----

Desire oli huolissaan Danasta. Sisko oli viimeaikoina käyttäytynyt todella omituisesti. Dana poistui kotoa heti koulusta tultuaan, eikä kertonut kenellekkään mihin oli menossa. Ei edes Desirelle. Dana palasi vasta myöhään illalla ja kuunteli aina silmää räpäyttämättä Dinan nuhdesaarnan yön vaaroista. Niimpä eräänä päivänä Desire päätti seurata Danaa.

Pimeän laskeuduttua Dana käveli kaupunkiin. Desire seurasi siskoa turvallisen matkan päästä, jotta tämä ei huomaisi mitään. Välillä Dana juoksi ja välillä käveli. Lopulta Dana seisahtui kirjakaupan eteen ja pörrötti hiuksiaan. Dana ei ehtinyt odottaa kauaa, kun nurkan takaa käveli nuori mies tytön luokse. Poika nappasi Danan syliinsä ja he suutelivat. Danalla oli salainen poikaystävä!

Desire ilahtui siskon puolesta. Sitten poika kääntyi siten, että hänen kasvonsa osuivat katulampun valoon. Desire tunnisti pojan Hannuksi. Hänen omaksi Hannukseen. Desire tunsi miten kylmyys levisi hänen kehossaan. Hannu on Danan kanssa. Kuinka he saattoivat tehdä näin minulle!

Desire käveli lähemmäs eikä voinut olla tuijottamatta paria. Dana ja Hannu olivat niin toistensa lumoissa, että he eivät huomanneet Desireä. Kyyneleet tulvivat Desiren silmiin. Hän ei vain voinut uskoa tapahtumia todeksi. Lopulta Desire ei enää hillinnyt itseään. Desire kääntyi ja lähti juoksemaan. Desire juoksi niin kovaa, kuin pystyi. Hän ei halunnut pysähtyä ollenkaan.

Kaupunki tuntui kylmältä ja tylyltä. Desiren mieslestä koko maailma oli typerä ja epäreilu. Hän vihasi Danaa ja Hannua. Kumpa heitä ei edes olisi olemassa. Desire halusi hukkua varjoisaan betoniviidakaan. Elämä oli niin epäreilua.

-----

Acella riitti töitä sairaalassa. Hänestä oli tullut arvostettu lääkäri ja hän kuului sairaalan johtokuntaan.

Myös Morriganin tie vei sairaalaan...

...ja hän palasi sairaalasta pienen pojan kanssa. Poika sai nimekseen Miika.

Dina ihastui Miikaan saman tien ja ilahtui kovasti saadessaan pikkuväkeä taloon. Dina hoiti vauvaa aina silloin, kun Morrigan ei kiireiltään ehtinyt. Eli melkein koko ajan. Morriganilla oli töiden lisäksi kädet täynnä työtä remontin ja häävalmisteluiden kanssa.

Darren ja Morrigan olivat päätteet järjestää hääjuhlat mahdollisimman pian. Talon lisäksi myös puutarha laitettiin kuntoon hääjuhlia varten.

Hääpäivän aamuna Dina kiersi taloa ja tarkasti, että kaikki oli kunnossa päivää varten. Dina oli onnellinen, kun hänen poikansa meni viimein naimisiin. Harmi vain, että morsian sattui olemaan vampyyri.

Keittiö näytti siistiltä, mutta pitopöydän koristeet kaipasivat viimeistelyä. Dina hyräili pöytää järjestellessään.

Dana ja Desire ohjasivat vieraat puutarhaan näiden saapuessa. Darren ja Morrigan olivat valinneet seremoniapaikaksi puutarhan. Dana ihmetteli, miksi Desire oli niin vaitonainen. Ehkä siskoa jännitti. Kun kaikki olivat paikalla Darren ja Morrigan kävelivät ruusupenkin eteen ja aloittivat seremonian.

Kun sormukset oli vaihdettu, hääpari juoksi riisisateen läpi talon sisälle, juhlapaikalle.

Juhlissa oli paljon ihmisiä, joita Dana ja Desire eivät tunteneet. Dana yritti hieroa tuttavuutta komean vampyyrin kanssa. Tyttö kuitenkin luovutti pian, sillä hän huomasi miehen vain tuijottavan hänen kaulaansa. Dana ei halunnut päätyä välipalaksi ja hän hätisti miehen pikaisesti pitopöytää kohti.

Kaksoset ottivat juhlista kaiken ilon irti. Desire jopa sieti Danan läsnäoloa sen verran, että suostui tanssimaan tämän kanssa.

Kesken juhlien Dina tunsi outoa väsymystä. Kultaiset hippuset peittivät ilman Dinan ympärillä ja nainen tunsi leijuvansa. Dina antoi kultaisen sateen peittää itsensä. Dina tunsi lempeän tuulen, joka vei hänet mukanaan korkeuksiin. Dina näki kotimaansa, haltioiden maan. Se näytti yhtä pieneltä ja mitättömältä, kuin ihmisten kaupunki. Kultainen pilvi nosti Dinan kormeammalle. Dina oli vapaa.

Kukaan muu juhlijoista ei nähnyt kultaista sadetta. He näkivät vain kuinka Dina katseli ihmeissään ympärilleen, hymyili ja lyyhistyi lattialle. Dina oli kuollut.

Hääjuhlat muuttuivat hautajaisiksi. Vieraat tajusivat pian lähteä kotiin, jotta perhe saisi surra rauhassa.