Morrigan Avallon tuijotti itseään wc:n peilistä. Morrigan oli laittanut hiuksensa uudelle kampaukselle, muttei silti vieläkään ollut tyytyväinen ulkonäköönsä. Morrigan kaipasi muutosta. Nainen oli hetken mielijohteesta hylännyt entisen perheensä ja aloittanut uuden elämän, joten kyllä nyt olisi myös tyylin päivityksen paikka. Morrigan etsi puhelimestaan työkavereidensa suosiman stylistin numeron ja sai ajan heti samalle iltapäivälle.


Kauneushoitola oli kaupungin hienoin ja kallein. Morrigan tiesi, ettei hänellä kodin remontin jälkeen oikeastaan olisi rahaa niin tyyriiseen paikkaan, mutta tyylistä on pidettävä kiinni. Sitä paitsi olisi kamalan noloa, jos joku tuttu näkisi Morriganin jo muodista menneen kampauksen.


Morrigan seisoi peilin edessä ja esitti stylistille toiveita ja vaatimuksia siitä millainen uuden tukan ja meikin tulisi olla. Stylisti kuunteli hiljaa ja nyökkäili välillä. Ensimmäinen asu oli aivan ihana. Stylisti taas oli sitä mieltä, että asu muistutti liikaa Morriganin vanhaa tyyliä.


Monen hiusväripaketin, huulipunan ja vaatteiden sovittelujen jälkeen Morrigan oli valmis. Lopputulos ei ollut aivan sellainen, kuin mitä nainen oli odottanut, mutta ehkä hän vielä tottuisi uuteen tyyliin.


Myöhemmin kotona Morrigan leikki Miikan kanssa. Morrigan nosti pojan korkealle ilmaan ja pyöri. Miika nauroi ja Morrigan nautti nähdessään lapsen nauttivan.

Kun Morrigan laski Miikan lattialle, hän tunsi erikoisen lämmön sisällään. Tunne oli tuttu. Morrigan sulki silmänsä ja kuunteli aivan hiljaa sydämensä lyöntejä. Herkät vampyyrin korvat erottivat rinnalla toisen, aivan pienen ja nopean sykkeen. Morrigan hymyili.

"Sinä saat pian pienen sisaruksen", Morrigan sanoi Miikalle ja suuteli pojan otsaa.


Morrigan otti töistä äitiyslomaa, jotta ehtisi kunnolla valmistautua toisen lapsen tuloon. Kun hän kertoi Darrenille raskaudesta, Darren ilahtui suunnattomasti ja halasi Morrigania lujasti. Joka iltapäivä, ennen töihin lähtöä, Darren silitteli hetken Morriganin vatsaa ja lauloi mahalle kehtolauluja.


Toisinaan Darren painoi korvansa Morriganin vatsalle ja kuunteli josko lapsi vastaisi jotakin isälleen. Darren kuuli aina vain pienen pulssin, jonka hän kuvitteli kuuluvan kehtolaulujen tahtiin. 


Eräänä iltana Morrigan oli juuri harjaamassa hampaita, kun synnytyspoltot alkoivat. Darren kuuli Morriganin huudot ja juoksi paikalle. Darren meni paniikkiin ja alkoi hysteerisesti huutaa ja hyppiä ympäri wc:tä.

"Vie minut heti sairaalaan!" Morrigan ärähti lopulta.

Morriganin äänen tiukkuus palautti Darrenin maan pinnalle ja mies lähti hätäisesti taluttamaan Morrigania autolle päin.


Morrigan ja Darren palasivat sairaalasta pienen tyttövauvan kanssa. Tytär sai nimekseen Melina.

-----

Dinan kuoleman jälkeen leskeksi jäänyt Ace yritti jaksaa päivästä toiseen. Ace hukutti murheensä töihin, joita nykyään sairaalan johtajana toimivalla Acella riitti. Työpäivän jälkeen Ace soitti usein pienolla Dinan laulua. Ace oli nuorena tehnyt Dinalle kauniin laulun, jonka hän oli esittänyt naiselle pyytäessään tätä vaimokseen. 


Ace oli myös alkanut viettää aikaa pojan poikansa Miikan kanssa. Ace opetti Miikan kalastamaan heti, kun tämä oli varttunut lapseksi. Sekä pojan, että vaarin mielestä yhteinen kalastus oli aina päivän paras hetki.


Toisinaan tuli hetkiä jolloin muu perhe oli askareissaan ja Ace jäi hetkeksi yksin. Tällöin Ace istui talon pihalla sijaitsevan puiston penkille ja ajatteli Dinaa. Acella oli Dinaa niin kova ikävä, että hän olisi mielellään lähtenyt tämän mukaan. Jostain syystä Ace kuitenkin oli vielä täällä.


Ace oli saanut aivan kaiken, mitä oli halunnut. Harva oli niin onnekas. Ace oli valmis lähtemään. Ace odotti ja odotti. Kun mitään ei tapahtunut, Ace lopulta nousi touhtuneena seisomaan.


Ace katseli kotia, jonka hän ja Dina olivat yhdessä rakentaneet. Ace alkoi itkeä. Miksi Dina oli poistunut ennen minua?


Darren oli saanut töissään paremman aseman. Hän esiintyi kaupungin keskustan suosituimmissa ja hienommissa yökerhoissa.

Darren alkoi olla suhteellisen tunnettu muusikko. Darren sai osakseen huomiota ja ihailua, mihin hyvänsä käveli. Darren nautti asemastaan. Musisoinnin sivussa Darren teki pieniä  ja salaisia palveluksia pomonsa Jessican puolesta.

Tänä iltana Darren ei ollut töissä. Hän oli päättänyt tarkistaa tulevan työkaverinsa Ritan kyvyt. Mikäli Rita ei olisi lahjakas, Darren valitsisi jonkun muun keikkakumppanikseen. Darren käveli pää pystyssä yökerhoon, jossa Rita sillä hetkellä esiintyi.


Darren käveli aivan esiintymislavan eteen kuuntelemaan Ritan soittoa ja nyökkäsi tyytyväisenä. Nainen oli todella hyvä! Jokainen sävel soi kauniisti ja oikein. Ritan sormet tanssivat uskomattoman nopeasti ja taitavast koskettimilla. Välillä nainen lauloi muutaman säkeen. Ritan ääni oli puhdas ja kuuluva. Hienoa, Ritaa ei siis oltu kehuttu suotta.


Esityksen jälkeen Rita käveli hymyillen Darrenin luokse. Ritan silmät välkähtivät valossa ja punaisten huulien välistä näkyi terävät kulmahamaat. Rita oli vampyyri. Ilmankos hän soittikin niin taitavasti.

"Mukava, että päätit tulla seuraamaan esitystäni", Rita sanoi hymyillen ja katseli Darrenia tuuheiden ripsiensä alta.

"Olitte loistava!" Darren sanoi. "Yhteisestä esityksestä tulee menestys!"

"Oi, kiitos. Mukavaa kuulla tuo sinulta. Olen niin innoissani yhteystyöstä! Olen seurannut uraasi jonkin aikaa. Olet tehnyt minuun vaikutuksen Darren" Rita jatkoi hymyillen.

Darren oli hyvillään imartelusta. Rita astui lähemmäs Darrenia ja kietoi kädet tämän kaulaan. Darren ei pistänyt pahakseen naisen läheisyyttä. Pieni flirtti ei ole ikinä pahaksi, etenkään jos kumppani sattuu olemaan kaunis nainen. Jossain takaraivossa pieni ääni muistutti terävästi siitä, että Morrigan ja lapset odottivat kotona. Darren karisti ärsyttävän äänen mielestään ja nautti Ritalta saamastaan huomiosta.


Tällä välin Morrigan odotti miestään saapuvaksi kotiin. Morrigan laittoi lapset aikaisin nukkumaan ja päätti järjestää Darrenille pienen yllätyksen. Darren oli viime aikoina paiskinut töitä rankasti ja yhteinen aika oli ollut kortilla.

Morrigan suihkutti ylleen lempituoksuaan ja sonnustautui kauneimpaan alusasuunsa. Morrigan sytytti makuuhuoneeseen paljon kynttilöitä ja asettui sängylle odottamaan Darrenia. Morrigan odotti. Ja odotti. Darren on varmaan jäänyt taas ylitöihin.

Lopulta Morriganin silmät painuivat kiinni ja pää nuokahti rintaa vasten. Morrigan nukahti. Jostain kuului tuttua itkua. Morrigan käänsi kylkeä ja asettautui mukavamaan asentoon. Vauvan itku tunkeutui uneen ja Morrigan säpsähti hereille. Melina itkee! Morrigan nousi ylös ja kiiruhti lastenhuoneeseen.

Morrigan nosti Melinan syliinsä ja lohdutti lasta. Oli yösyötön aika. Imettäessään pikkuista Morrigan katsahti kelloa. Kello oli neljä aamuyöllä. Darrenin piti olla jo puolen yön aikoihin kotona. Missä se mies oikein luuhaa? Morrigan laski vauvan takaisin kehtoon ja tunsi itsensä todella väsyneeksi.

Morrigan oli juuri poistumassa huoneesta, kun Desire työnsi oven auki tuima ilme kasvoillaan.

"Täällä yritetään nukkua! Jos joskus hoitaisit lapsesi kunnolla, niin niiden ei tarvitsisi huutaa!" Desire huusi ja nosti kädet vihaisesti lanteilleen.

Morrigan oli tyrmistynyt. Darreniin röyhkeä, teini-ikäinen sisko oli ollut äreä jo monta viikkoa. Eikä kukaan tiennyt miksi. Murrosikäisillä oli ongelmansa ja Morriganin mielestä Desire sai mököttää, jos niin halusi. Kunhan kukaan ei tulisi Morrganin tielle.

"Kuinka sinä julkeat?" Morrigan vastasi jäätävällä äänellä. "Joskus vauvat heräävät öisin, vaikka ne ruokkisi illalla kuinka hyvin. Odotas vain, kun saat omia."

Desire oli ilmeisesti päättänyt järjestää kunnon kohtauksen. Tyttö polki jalallaan lattiaa ja alkoi haukkua Morrigania siitä, että tämä on halpa vampyyri, eikä ollenkaan sopiva Darrenille. Morriganin sietokyky alkoi ylittyä. Ensin mies on myöhässä ja sitten tämä typerä teini kehtasi vielä haukkua häntä!

"Ja lisäksi te  vampyyrit olette todella epäilyttäviä. Säälittävää ja ällöttävää juoda muista verta. Ihme, että Darren on vielä hengissä!" Desire tuhahti ja näytti Morriganille kieltä ja kansainvälisiä käsimerkkejä.

Morrigan oli mykistynyt. Kukaan ei ikinä ollut puhunut hänelle niin epäkunniottavasti! Morrigan oli elänyt jo pidempään, kuin moni sim. Hän oli arvostettu ja pelätty hahmo kaupungissa. Ja nyt Darrenin typerä sisko kehtasi läksyttää häntä. Morrigan alkoi hiljaa murista ja Desire lopetti puhumisen. Desire katsoi Morriganin leiskuvia silmiä epäluuloisesti ja otti askeleen taaksepäin.

Morrigan astui Desireä kohti ja löi tätä avokämmenellä kerran ja kovaa kummallekkin poskelle.

"Opettele kunniottamaan vanhempiasi!" Morrigan sanoi niin matalalla ja julmalla äänellä, että Desire parahti itkuun. Morrigan tuijotti Desireä täysin ilmeettömänä. Desire katsoi Morrigania hetken itkien loukkaantuneena. Sitten Desire ryntäsi ulos huoneesta.

Seuraava aamu alkoi Avallonien talossa aivan kuten kaikki muutkin aamut. Nuoret lähtivät kouluun, miehet töihin ja Morrigan hoiti pieniä lapsiaan.

Avalloneille palkattu taloudenhoitaja Lisa kävi joka iltapäivä siistimässä Avallonien taloa. Darrenin mielestä taloudenhoitajan palkkaaminen oli turhaa hienostelua. Morrigan oli kuitenkin sitä mieltä, että kaikilla itseään kunnioittavilla simeillä tuli olla taloudenhoitaja. Morrigan ei  Avallonien vessoja alkaisi kuuraamaan! Vessojen siivous ei innostanut myöskään Darrenia, joten taloudenhoitaja palkattiin pian.

Morriganilla oli paljon vapaa-aikaa äitiyslomalla. Lisan seura oli tervetullutta vaihtelua talon arkeen. Morrigan ei yleensä seurustellut palvelusväen kanssa, mutta sievä ja kiltti Lisa oli poikkeus. Morrigan piti siitä, että Lisa ei kuvitellut itsestään liikoja, vaan katsoi Morrigania ylöspäin. Naiset olivat ystävystyneet nopeasti. Töiden jälkeen Lisa jäi usein viettämään aikaa Morriganin kanssa ja auttoi samalla lastenhoidossa.

Morrigan nauroi ja kuunteli Lisan kertomaa juorua. Lisa palveli Avallonien lisäksi kahdessa varakkaassa perheessä ja kuuli samalla muhkeita juoruja Bridgeportin seurapiireistä. Eilinen riita Desiren kanssa väsytti Morrigania, eikä edes verta korvaava hurmekasvi ollut piristänyt tätä. Lisan nauraessa, hänen kaulasuonensa sykki houkuttelevasti. Morrigan yritti katsoa naisen silmiä, mutta katse palasi aina kaulalle. Lopulta Morrigan ei voinut vastustaa kiusausta.

Morrigan katsoi Lisaa silmiin ja veti tämän kasvot lähelle omiaan. Lisa yllättyi äkkinäistä liikettä ja yritti vetäytyä kauemmas. Yritys oli kuitenkin turha ja Morriganin otteen vahvuus alkoi pelottaa Lisaa.

Morrigan katsoi syvälle Lisan silmiin ja Lisa tuijotti takaisin ilmeettömänä. Morrigan hymyli hiukan ja tunsi Lisan rentoutuvan. Lisa hymyili takaisin. Morrigan kumartui Lisan puoleen ja upotti hampaansa tämän kaulaan.

Samana iltana Darren soitti yhteiskeikan Ritan kanssa. Pari sai korviahuumaavat ablodit.

 Esityksen jälkeen Darren vaihtoi arkivaatteet päälleen. Darren katsoi puhelintaan ja näki, että Morrigan oli soittanut. Minun pitäisi mennä kotiin. Darren laittoi puhelimen taskuunsa ja palasi yökerhoon. Koska keikka oli onnistunut, niin Darren voisi juoda vielä yhden drinkin ennen kotiinlähtöä.

"Mukava, että tulit vielä yhdelle", mehumestari sanoi ja alkoi heti valmistaa erikoisjuomaa Darrenia varten.

Darren joi drinkin kolmella, suurella kulauksella ja röyhtäisi äänekkeesti. Mehumestari nauroi ja arveli juoman maistuneen hyvältä. Mehumestari iski Darrenille silmää ja kaatoi toisen juoman. Darren kohotti lasia mehumestarille ja nainen hihkaisi mielihyvästä. Darren tiesi juoman olevan herkullinen, mutta hän oli niin ajatuksissaan, ettei kyennyt nauttimaan mausta. Toinen drinkki katosi yhtä nopeasti kuin ensimmäinenkin.

 Darren näki Ritan astuvan yökerhoon henkilökunnan tiloista ja heilautti naiselle kättään. Rita kiiruhti miehen luokse.

"Mukavaa, että jäit vielä tänne!" Rita sanoi nauraen. "Tule kanssani tanssilattialle." Rita oti Darrenia kädestä ja johdatti tämän välkkyvien valojen alle.

 Rita ja Darren ehtivät tanssia vain hetken, ennen kuin kappale vaihtui hitaaksi balladiksi. Rita hymyili ja veti Darrenin lähelleen. Darren ei pistänyt pahakseen. Ritan kiinnostus oli mukavaa vaihtelua kodin arjelle ja kaiken lisäksi imartelevaa. Rita painautui aivan kiinni Darreniin ja Darren tunsi miten hetki sitten nautitut mehudrinksut alkoivat vaikuttaa. Kappaleen loputtua Rita sipaisi Darrenin poskea ja suuteli Darrenia hellästi. Darren vastasi suudelmaan.

"Mennään minun luokseni jatkamaan iltaa", Rita kuiskasi huulen hipoen Darrenin korvaa. Darren vetäytyi hieman kauemmas ja katsoi Ritaa kysyvästi. Rita hymyili. Naisen ehdotus oli houkutteleva. Samalla Morriganin kuva välähti Darrenin mielessä. Morrigan... Mitä minä oikein olen tekemässä?

"Minä olen naimisissa", Darren sanoi ja Rita näytti hämmästyneeltä. "Olen pahoillani", Darren jatkoi ja juoksi ulos baarista.

Darrenia hävetti ja suututti. Miksei hän kyennyt hillisemään itseään? Darren juoksi kaupungin halki, kunnes lopulta oli pakko pysähtyä vetämään henkeä. Darren katsoi ympärilleen ja huomasi saapuneensa tutun kerrostalon luokse. Darrenin isosisko Donna asui täällä. Darren soitti ovisummeria ja Donna kutsui hänet sisälle. Darren astui Donnan pieneen asuntoon ja löysi sisarensa sängyltä kirjaa lukemasta. Darren hätkähti Donnan asua, mutta päätti olla kysymättä turhia kysymyksiä.

"Mitä sinä täällä tähän aikaan teet?" Donna kysyi ja työnsi kirjan syrjään.

"Minä tarvitsen apuasi. Olen tehnyt jotakin todella typerää", Darren sanoi ja riiputti päätään surkeana alaspäin. Darren kertoi Donnalle, miten oli ajautunut suutelemaan Ritaa baarissa, vaika hänen olisi pitänyt olla kotona Morriganin kanssa.

"Se oli todella typerä veto jopa sinulta Darren", Donna vastasi ja katsoi veljeään arvostelevasti. "Toisaalta, mitään fiksua sinulta on turha odottaakaan".

"Rakastatko sinä Morrigania?" Donna kysyi lopulta.

"Tottakai rakastan! Enemmän kuin mitään muuta!" Darren huudahti yllättyneenä.

"No, mitä sinä sitten täällä teet?" Donna kysyi ja alkoi hymyillä. "Mene kotiin Morriganin luokse ja hyvitä hänelle typeryytesi jotenkin!"

Darren halasi Donnaa ja lähti juosten kotia kohti. Donna pudisti päätään katsellessaan veljensä menoa. Darren on välillä niin ajattelematon.

Seuraavana aamuna Darren, Morrigan ja Miika söivät yhdessä aamiaista. Morrigan tosin luki kirjaa, sillä hän ei syönyt lainkaan normaalia ruokaa ja Darren taas kykeni vain tuijottamaan vaimoaan onnellisena. Miika vilkaisi vanhempiaan ja mietti miksei heidän perheensä voinut olla normaali, kuten koulukavereiden perheet olivat. Miikan isä oli rocktähti ja äiti vampyyri. Siinä oli koulukavereille jo kylliksi syitä pitää Miikaa erilaisena. Mutta sekään ei riittänyt. Miika oli perinyt äidiltään vampirismin. Muut lapset pelkäsivät Miikaa, eivätkä edes tulleet lähelle ellei ollut aivan pakko.

Morrigan sanoi Miikalle, että oli ylpeä pojasta ja, että Miika oli onnekas ja erityinen. Muut lapset eivät vain ymmärtäneet sitä. He olivat kateellisia Miikalle. Miika halusi kuitenkin vain olla samanlainen kuin muut. Oli epäreilua, että Miikalta ei oltu kysytty halusiko hän olla erilainen.

Kotona Miika leikki aina yksin. Miika toivoi, että Melina sisko kasvaisi pian, jotta Miika saisi hänestä leikkitoverin itselleen.

Morrigan oli päivät kotona, mutta naisen aika kului Melinaa hoivaillessa. Miika oli salaa Melinalle hiukan kateellinen äidin huomiosta. Morrigan ei ikinä pyytänyt Miikaa mukaan, kun hän luki lastenkirjoja Melinan kanssa. Miika osasi lukea itse, joten Morriganista lukeminen pojalle olisi ollut aivan turhaa.

Miikan päivän paras hetki oli aina ilta, kun Ace-vaari pääsi töistä ja vei pojan pihalammelle kalaan. Ace oli opettanut pojalle kaikki tuntemansa kalastusniksit ja Miika alkoi olla jo suhteellisen taitava kalastamaan.

"Katso mikä vonkale!" Ace huusi Miikalle ja heilautti pyydystämäänsä kalaa ilmassa.

"Odotas, niin kohta saan lammen isoimman kalan!" Miika uhosi ja nauroi. Ace nauroi takaisin ja heitti kalan rannalle ja siiman uudelleen veteen.

Miika oli päättänyt, että tänään hän todellakin saisi kiinni lammen suurimman kalan. Miika halusi tehdä Aceen vaikutuksen ja samalla yllättää Vaarin iloisesti. Ace olisi takuulla ylpeä Miikasta. Morrigan voisi sitten valmistaa perheelle juhla-aterian jättikalasta. He voisivat pitää vaikka juhlat. Miika hymyili ajatukselle. Samassa vapa alkoi nykiä.

"Minä sain kalan!" Miika huusi innoissaan. "Katso Vaari, katso!"

Miika kääntyi katsomaan Acea ja huomasi Acen katsovan lammen vastarannalle omituinen ilme kasvoillaan.

"Dina... tulit hakemaan minua." Ace kuiskasi ja valahti polvilleen. Ace haparoi hetken käsillään rintaansa ja kaatui sitten maahan. Miika näki kuinka mustiin verhoutunut hahmo ilmestyi Acen viereen ja Ace nousi kättelemään sitä. Sitten näky katosi ja Miika näki vain Acen makaavan hiljaa maassa.

Miika alkoi itkeä. Hän tiesi heti mitä oli tapahtunut.

Loppuilta kului surullisissa merkeissä.

Seuraavana päivänä kaksoset viettivät syntymäpäiviään. Vanhenemista ei juhlittu, vaan kumpikin tytöistä vietti päivän omissa oloissaan. Desire luki runoja ja kirjoitti tekstejä tietokoneella.

Ja Dana soitti rumpuja.

Illalla tytöt varttuivat. Kaksosista tuli kauniita nuoria naisia. Desire aikoi jatkaa kirjoittamista ja hän päätti muuttaa rauhalliseen taloon maalle.

Dana taas aikoi seurata veljensä jälkiä musiikkiuralle. Dana hankki asunnon aivan kaupungin keskustan sykkeestä.

Miika juhli syntymäpäiviään pari päivää myöhemmin. Miika oli ollut alamaissa Ace poismenon johdosta, joten Moriggan oli päättänyt piristää poikaa syntymäpäiväkakulla. Darren oli tavalliseen tapaansa töissä, joten Miika ja Morrigan juhlivat syntymäpäiviä kahden. Miika oli surullinen, mutta pakotti huulilleen hymyn äitiään miellyttääkseen. Miika ei toivonut yhtään mitään puhalteassaan syntymäpäiväkakkunsa kynttilät sammuksiin.

-----

Tästä tulikin hieman normaalia pidempi osa. Tosin jokainen osa tuntuu aina hieman edellista pidemmältä. Ehkä sitä alkaa olla vähemmän kriittinen oman tekstinsä kanssa ja kirjoittelee siksi enemmän. Tai sitten nykyään on vain enemmän aiheita. Tuo Donnan asu Darrenin vierailun aikana oli muuten aika yllättävä.

Tulevaisuuden varalle on paljon suunnitelmia, nyt kun vielä ehtisi kirjoittelemaan. Laittakaa muuten kommenttia, että mitä tykkäsitte osasta! :)